TENTANG KAMI

Bagaimana Dr. Clo Bermula

Sebagai seorang profesor universiti dan pencipta Dr. Clo, Dr. Yoo memiliki minat yang mendalam terhadap teknologi berinovasi dan berprestasi tinggi seumur hidup beliau. Pada mulanya, beliau mempunyai minat terhadap kereta lumba dan pengalaman sebagai pemandu kompetitif telah mengajar beliau bahawa kelajuan tinggi bukanlah satu-satunya risiko seseorang pelumba perlu hadapi. Mensanitasi stereng menjadi suatu keperluan kerana ia boleh mengumpul 17 kali lebih banyak kuman daripada tempat duduk tandas dan boleh menyebabkan pemandu terdedah kepada terhidu toksik dan bahan yang mungkin bersifat karsinogenik. Oleh itu, Dr. Yoo telah melancarkan sebuah pasukan R&D untuk mencari penyelesaian kepada permasalahan ini.

Berdasarkan keupayaan mensanitasi gas klorin dioksida (ClO2) yang telah lama diketahui, Dr. Yoo menghasilkan sebuah sistem pelepasan terkawal berasaskan nanoteknologi proprietari. Hal ini membolehkan pelepasan gas ClO2 secara berterusan pada tahap kepekatan yang selamat dan boleh dikatakan tidak berbau, tetapi mampu menyahjangkit kawasan persekitaran dengan efektif. Kejayaan Dr. Yoo menjadi satu-satunya produk pelepasan gas ClO2 berasaskan gel di seluruh dunia yang didaftarkan oleh FDA dan tidak mengandungi bahan karsinogenik dan toksik.

Sepanjang kerjaya beliau, Dr. Yoo juga telah menemukan produk yang beliau impikan dan boleh digunakan bukan sahaja di trek perlumbaan, malah di hospital, klinik dan premis pengeluaran makanan, sehinggalah di pejabat dan perusahaan runcit, kenderaan peribadi, rumah dan untuk kegunaan individu. Dengan penciptaan perisai pelindung yang sentiasa berfungsi, Dr. Clo mampu melindungi manusia daripada patogen seperti virus dan bakteria, serta pencemaran disebabkan oleh habuk daripada sumber semula jadi dan industri.